Referenciáink

Az alábbi gyűjteményben az elmúlt években általunk tervezett és kivitelezett cellákból mutatunk ízelítőt. A videók jellemzően a telepítést megelőzően, a Robot-X-nél történő tesztelés során készültek, így nem minden esetben mutatnak teljes folyamatot. Amennyiben bármelyik megoldásunk felkeltette érdeklődését, vagy kérdése merült fel ezekkel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, és kollégáink készséggel adnak további információt a Robot-X közel másfél évtizedes működése során megvalósított megoldásokról!

 


Iparág kategória

Összes

elektronika

élelmiszeripar

fémipar

járműipar

műanyagipar

szépségipar

Robot app kategória

Összes

gépkiszolgálás

palettázás

pick & place

robotos hegesztés

szerelés
Szaloncukor-pakoló
Konvejoron rendezve érkező szaloncukor termék dobozolása 10 db-os layerekben, vákuumos megfogóval
Konnektorszerelő cella
Rezgőadagolóval továbbított alkatrészek összeszerelése körasztalos cellában, KUKA KR3 és KR6 robotkarokkal, a körasztal több pontján kamerás és funkcionális ellenőrzéssel.
Élhajlító gép robotos kiszolgálása
Amada élhajlító gép kiszolgálása KUKA robotkarral és speciális, kombinált megfogóval amely több mint 30 féle lemez kezelésére alkalmas.
CNC-gépkiszolgálás (OnRobottal)
Dupla megfogó segítségével történő CNC-gépkiszolgálás: az egyik megfogó a nyers darabok behelyezését végzi, a másik pedig az elkészült darabok kivételét, miközben a darabazonosítást kamerával végeztük.
Palettázó cella görgős pályával
24 darabos tálcás konzervtermék palettázása, egyszerre akár 3 tálca felvétele erőzárással és kötésbe való rakatolása a megfogóval, speciális FANUC M-410iC palettázórobottal.
Robotos matricázás (jelölés)
Számítástechnikai alkatrész robotos matricázása több termékvariációra, gyors átállás termelésirányítási rendszerből nyert adatok alapján.
Flexi feeder
Szépségiparban használt termékek (szempillaspirál) ömlesztett egységéből rendezett pozicionálása deltarobot és kamerás rendszer segítségével kevesebb mint 1 sec alatti ciklusidővel.
Robotos kovácsgép-kiszolgáló sor
A projekt komplexitása és a beruházás mértéke alapján a RÁBÁban a kovácsipar területén Magyarországon egyedülálló fejlesztés valósult meg.
Hegesztőrobotos cella telepítése
2018-ban az egyik magyarországi autógyártó számára telepítettünk komplex, robotos hegesztőcellát. A rendkívül precízen szervezett telepítésről készült ez a time-lapse videó.
Konzervpakoló cella
Palettázó cella 3 db KUKA QUANTEC PA robotkarral, mágneses megfogóval, ami egyszerre 187 db konzervet képes áthelyezni.
Járműipari gépkiszolgáló robotcella
A cella autóipari alkatrész jelölését, mosását és szárítását ellátó berendezésekhez biztosítja a munkadarabok automatizált továbbítását.
Csatlakozó-szerelő
Többpólusú csatlakozó összeállítását végző szerelősor. Komplett szerelés, mérés, minősítés - kis ciklusidő mellett. Több ponton párhuzamosított műveletek, majd termékcsomagolás.
Járműipari gépkiszolgáló robotcella
A kollaboratív robotcella autóipari alkatrészek dobozból való kiszedését és azonosítását végzi, majd továbbítja egy szállítószalagra. A cella biztonságáról terület-scannerek gondoskodnak.
Robotos hegesztőcella
Autóipari beszállítónál megvalósult, függesztett robotos hegesztő projekt függesztett állványon, 270°-os körberfordulással, L-alakú, 1 tonna teherbírású, 2 tengelyes forgatóval.
Fröccsöntőgép-kiszolgáló cella (1)
Előszelektált, rezgővel felhordott pinek felhelyezése, és kész darabok kivétele egy munkafolyamat alatt.
Fröccsöntőgép-kiszolgáló cella (2)
A cella többféle, járműgyártáshoz kapcsolódó alkatrész fröccsöntéséhez és előkészítéséhez szükséges műveletet végez, pl. PIN-behelyezést.
Fröccsöntőgép-kiszolgáló cella (3)
Ezen megbízásunknál teljesítmény-elektronikához szükséges tekercs fém részének műanyaggal történő tokozása volt a feladat, mely egy adagolós töltőrendszeren alapul.