Innovációs fejlesztés uniós támogatásból

KMOP-1.1.4-11/B-2012-0193 
 


 

A Robot-X Hungary Kft. közel 25 millió forintot nyert el az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetésre került "Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére" című pályázaton. A támogatást az öntőgépeknél alkalmazott kenőfej fejlesztésére fordították, a projekt összköltsége 38 086 398 forint volt.


A projekt tartalma

  
A Robot-X Hungary Kft. ipari automatizálással, célgép-építéssel, robottechnikával, robotcellák tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Cégünk a világszerte elismert FANUC, Mitsubishi és Denso robotkarok magyarországi partnere.
 
Projektünk célja volt, hogy a 6 tengelyű robotkarokra egy olyan kenőfejet alakítsunk ki, amely alkalmas kenőanyag felhordására. A kenőfejet cégünk már 1 éve alkalmazta kísérleti fázisban öntőgépeken, de sok karbantartási munkát, tisztítást és csőcserét igényelt.
 
A Közép-Magyarországi Operatív Program keretében elnyert 24 756 158 forintos vissza nem térítendő támogatás lehetővé tette számunkra a kenőfej kialakításához, a próbagyártásokhoz és a sorozatgyártáshoz szükséges megfelelő méretű és teljesítményű CNC megmunkáló központ beszerzését. A projekt 2013. január 2-án kezdődött s összesen 6 ember vett részt benne. Hárman januártól szeptemberig dolgoztak a fejlesztéseken, majd júniustól szeptemberig újabb 3 dolgozó bevonásával a projekt szeptember 30-án befejeződött. Reményeink szerint a projekt során elkészült termék alkalmas lesz nemzetközi kiállításokon való megjelenésre valamint értékesíteni és szállítani tudjuk azt több európai országba is. 


 
---