Festő alkalmazások

Nagy tapasztalattal rendelkezünk robotos festőkabin és a robotizált festéshez kapcsolódó egyéb speciális berendezések kivitelezésében és telepítésében. A festőrobotok jellegzetessége, hogy minden esetben zárt kabinban kerülnek elhelyezésre, és a kabinokat megfelelő elszívással látjuk el. Technológiától függően ez akár vízfalas elszívást is jelenthet.
 
 

---
A festőkabinok kivitelezése során, még a telepítést megelőzően szimulációs szoftverekkel, 3D virtuális környezetben ellenőrizzük le a termék mozgását, a robotkar kinyúlását és a festési képet, valamint a ciklusidőt is. Ez nagyban segíti és gyorsítja a helyszíni telepítést, a robotprogramozási munkákat – és nem utolsósorban csökkenti a hibák lehetőségét is.

Leggyakrabban alkalmazott festési technológiáink:
  • oldószeres festés,
  • vízbázisú festés,
  • porfestés.
 
 

---

A robotkarra helyezett festőpisztolyt mindig a kiszórni kívánt anyaghoz, az alkalmazott technológiához és a feladathoz specifikáljuk. Az általunk alkalmazott festőrobotok közös jellemzője az üreges csuklókialakítás, így minden szükséges kábel a robotkaron belül kerül elvezetésre, továbbá a rendszer robbanásbiztos és ATEX kivitel.
 
Napjainkban egyre elterjedtebb a két komponensű festés és az automata színváltó egység. Ennek rendkívüli előnye, hogy például egy konvejorpályás festősoron tetszőleges számú színváltás történhet a sor megállítása nélkül, ami nagy előnyt és teljesen automata működést jelent a sok színvariánsú terméket előállító gyárakban. Festőkabinjainkba általában alsó- vagy felsőpályás konvejoron érkezik a termék, amire a robotkarnak fel kell vinnie a festéket. A robotkar a szállítópálya követésével képes akár a folyamatosan haladó terméket is lefesteni, időt és költséget takarítva meg a beruházónak.


 

---