Cégtörténet

A Robot-X megalakulása óta ipari automatizálással, ipari robottechnológiával foglalkozik. A konfekciómegoldások helyett azonban már a kezdetek óta nagyban saját fejlesztéseire alapoz, és ez az, ami az "X-et" - ahogyan mi mondjuk - megkülönbözteti egy hagyományos automatizálási vállalkozástól. Az innováció elsődleges célunkká vált, és büszkék vagyunk rá hogy gyártósorainkban, gépeinkben megjelentek a mai kor legfejlettebb technológia megoldásai. Fontosnak tartjuk, hogy ez a szellemiség cégünk és kollégáink mindennapjaiban is jelen legyen. 

Vállalatunk Robot-X Hungary Kft. néven 2006-ban alakult ipari robottechnológiával szerelt gépek, robotcellák tervezésére, kivitelezésére szakosodva. A 100%-osan magyar tulajdonban lévő cég ambiciózus mérnök alapítói a mai napig a Robot-X aktív szereplői és felelősségvállalói.

A Robot-X máig tartó dinamikus fejlődése 2007-től, a megnövekedett minőségi és mennyiségi vevői igényekre válaszul indult. Évről évre bővült azon kapacitások köre, mellyel elégedett vevőink rendelkezésére állhattunk: 
 
2008-tól egyedi célgépeket, szerelő gépeket tervezünk és gyártunk, 

2011-től - immár felnőve az ipar által kínált nagyobb feladatokhoz - komplett automatizált gyártó- és szerelősorok tervezésével, kivitelezésével is foglalkozunk, s még ugyanebben az évben jelentős gyártóbázist alakítottunk ki, ill. CNC megmunkáló központok és esztergagépek beszerzésével nagyszabású beruházást hajtottunk végre az alkatrészgyártás területén.
 
2013-ban tovább tudtuk növelni gyártókapacitásunkat azáltal, hogy további gépeket - vízsugaras vágóberendezést, élhajlító gépet vásároltunk.

2014-re a Robot-X Hungary Kft. az ipari robottechnikát integráló cégek között piacvezető céggé nőtte ki magát, mind belföldön, mind néhány környező országban egyaránt.

2015-től rendszeresen vállalunk megbízásokat a környező országokban is, elsősorban autóipari beszállítók számára. Egyedi gép- és gyártósor-fejlesztéseink által a célgépépítési vonalon is egyre nagyobb területen vagyunk jelen, és folyamatosan növekednek megbízásaink.

2016-17-től a Robot-X-nél dolgozó kollégáink száma is stabilan elérte a 120 főt. A növekedés már jelentős szervezeti változásokat, átalakításokat is megkövetelt. Projektszemlélet alapján strukturált részlegeinkben 3200 nm-en folynak az elkülönített tervezési, szimulációs, programozói/fejlesztői és gyártási folyamatok.

2018-ban Budapesten saját kutató-fejlesztő és oktatási központot nyitottunk, ahol az automatizálással foglalkozó hazai szakemberek magyar nyelvű KUKA, Fanuc és Universal Robots robotkezelői és robotprogramozói tanfolyamokon vehetnek részt.  

2019-ben, válaszul az ipar 4.0 kihívásaira, kifejezetten - de nem kizárólag - a hazai igényekre szabott online termelésfelügyeleti platformot fejlesztünk és vezetünk be a piacra. Mindeközben hazai és nemzetközi automatizálási projektjeink megrendelői nagyrészt a járműipar és élelmiszeripar piacvezető vállalatai.

2020 márciusától a Robot-X oktatóközpontja az országban elsőként nyújt államilag elismert robotprogramozó képzéseket. 
 


Robot-X központi iroda, SződRobot-X központi iroda, Sződ
A Robot-X központi irodája Sződön