Robotcellák

Az ipar 4.0 alappillére, a digitalizáció növekvő igényeket támaszt a gyártósorokkal szemben is, s ez egyre szükségesebbé teszi az ipari robotkarokkal szerelt robotcellák magas szintű alkalmazását a legkülönfélébb feladatok esetében is. Nem mindegy azoban, hogy a robotizált egységek mennyire hely- és költségtakarékosak. 
 
Az ipari robotkarokat alkalmazó technológiáknál, robotcelláknál az emberi illetve a gépi munkát elszeparáljuk egymástól, pl. biztonsági elkerítés alkalmazásával, szenzortechnikával (fényfüggöny, biztonsági kamera, stb.). 
 
Robotcella működés közbenRobotcella működés közben
Robotcella működés közben
 
 

Innováció az ipari robotcellák kialakításában


Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően kínálatunkban olyan intelligens, biztonsági szabványoknak megfelelő megoldások is szerepelnek, amelyekkel mind a robotcellák helyigénye, mind pedig azok költsége minimális szinten tartható úgy, hogy közben a robotkezelők, illetve maguk a robotok számára is tökéletes biztonságot nyújtunk - még az ipari robotkarok biztonsági elkerítés nélküli használata esetében is. 
 
Ehhez - megfelelő biztonsági szenzortechnika beépítése mellett - kettős ellenőrzésű szoftveres biztonsági megoldást alkalmazunk.  
 
 

---