Elmélet és gyakorlat metszéspontja: KUKA-Robot-X szakmai látogatás

A KUKA Hungária és a Robot-X Hungary az elmúlt egy évtizedben számtalan ipari automatizálási rendszer megvalósításán dolgozott együtt a legkülönfélébb ipari ágazatokban. A sikeres együttműködéshez elengedhetetlen az eméleti és gyakorlati tudás is. Annak érdekében, hogy a két megközelítés közelebb kerüljön egymáshoz, 2019. februárjában a Robot-X sződi telephelyén közös szakmai látogatást szerveztünk a KUKA fejlesztői és a Robot-X tervező, szimulációs és programozó szakemberei számára. 
 
KUKA-Robot-X szakmai találkozó
KUKA-Robot-X szakmai találkozó
A KUKA a világ egyik legnagyobb robotgyártója, melynek magyar leányvállalata gyártja a KUKA ipari robotrendszereinek vezérléseit és kábelkötegeit. A gyártás mellett Magyarország egyéb okból is fontos pont a vállalat globális térképén: a KUKA Hungária  2015-ben Budapesten elindított kutatás-fejlesztés részlegén a legújabb generációs robotok szoftverfejlesztése, illetve a vezérlőszekrények hardvertervezése történik. Az anyacégtől kapott irányelvek mentén történő fejlesztés óriási projekt, amelyben - általában - kevésszer fordul elő, hogy fejlesztő és felhasználó (integrátor) személyesen is találkozhat. Ezért is volt különleges alkalom mindkét fél számára az igazi gyártókörnyezetben megrendezett, valós projektet is bemutató KUKA-Robot-X szakmai találkozó.
 
KUKA-Robot-X szakmai találkozóKUKA-Robot-X szakmai találkozó
KUKA Quantec robotkarok a gyakorlatban
 

---

A Robot-X rendszerintegrátorként éves szinten átlagosan 30-40 KUKA robotkar rendszerbe integrálását végzi, a kisebb robotoktól kezdve az igazi „nehézfiúkig”, csakúgy, mint a klasszikus, sok éve alkalmazott modellektől a legújabb fejlesztésű típusokig. A robotok integrálása és programozása során szerzett, sokévnyi gyakorlati tapasztalat megosztása közös érdekünk, ha partnereink számára a legjobb megoldásokat kívánjuk biztosítani.

Emellett a Robot-X számára nagy megtiszteltetés, hogy a KUKA fejlesztő csapata számít visszajelzéseire.  „Számunkra kiemelten hasznos volt azokkal a szakemberekkel személyesen találkozni és eszmét cserélni, akik olyan rendszerek fejlesztésén dolgoznak, amelyeket mi napi szinten használunk” – összegezte a rendezvényt a Robot-X saját szoftverfejlesztő részlegének vezetője, Masa Attila.
 

KUKA-Robot-X szakmai találkozóKUKA-Robot-X szakmai találkozó
Igazi gyártókörnyezet - az elmélet és gyakorlat metszéspontja