Európai Szakképzési Hét és pályaorientációs program a Robot-X-nél

Az év utolsó heteiben zajlanak a középfokú oktatási intézmények pályaorientációs programjai. A Robot-X-nél kiemelt fontosságúnak tartjuk a modern vállalatok és az oktatás fenntartható együttműködését, a fiatalok minél átfogóbb tájékoztatását, modern technológiák megismertetését, ezért az Európai Szakképzési Hét keretében sződi telephelyünkön szívesen fogadjuk a környékbeli szakképző iskolák és szakgimnáziumok diákcsoportjait.

Európai Szakképzési Hét a Robot-X-nélEurópai Szakképzési Hét a Robot-X-nél
Európai Szakképzési hét és pályaorientációs program a Robot-X-nél
---

Az intézmények szakképzésébe illeszkedő, üzemlátogatás jellegű programmal a fiatalok pályaorientációját kívánjuk támogatni. A kiscsoportos, szervezett látogatások célja megismertetni a fiatalokkal a gyártási folyamat hálózatát, illetve a gyakorlatban is megmutatni, hogyan működnek együtt a termelés különböző funkciói. Betekintést biztosítunk abba is, hogy az egyes konkrét szakmunkák - a megmunkálástól a szerelésen át a programozásig -  milyen szerepet kapnak egy komplex automatizálási projektben. A program során teret biztosítunk arra is, hogy diákok közvetlenül beszélgethessenek egyes részlegeink képviselőivel, s a munka számukra érdekesebb aspektusait is megismerjék.
 
Fontosnak tartjuk tudatosítani a diákokban azokat a követelményeket, kompetenciaigényeket is, amelyek a jövő "ipar 4.0-ás" munkakörnyezetét jellemzik majd. A végzős diákok számára gyakornoki programunkról, illetve a Robot-X-nél végezhető nyári diákmunka-lehetőségekről is részletes információt adunk. 
 

Érdeklődő intézmények számára a pályaorientációt támogató üzemlátogatás programmal kapcsolatban bővebb információ a katona.nikolett@robot-x.hu email címen, Németh-Katona Nikolettnél érhető el. 

Európai Szakképzési Hét a Robot-X-nél