Idén is nagy siker volt a Robot-X gyerektábor

A sződi Jurtanodával együttműködve már másodjára szerveztünk napközis nyári tábort a Robot-X-es dolgozók gyermekeinek. Miután a tavalyi tábor népszerűségének hamar híre ment, idén már közel kétszeres volt az érdeklődés, és amint a hivatalos szabályozás is lehetővé tette, megnyitotta kapuit a 2021-es Robot-X gyerektábor.
 


Robot-X gyerektábor 2020Robot-X gyerektábor 2020
Kicsik és nagyok együtt - Robot-X gyerektábor 2021
 

2019-ben indítottuk el a Robot-X Gyerektábor programunkat dolgozóink gyermekei számára. Ennek keretében a gyerekeknek - szüleik munkaideje alatt - egy héten keresztül tartalmas, izgalmas programokkal tarkított napközis tábort biztosítunk Sződön. A pozitív tavalyi élmények nyomán a fiatalok körében hamar népszerűvé váló tábor iránt idén már komolynak mondható érdeklődés mutatkozott. Nemcsak a tavalyi résztvevők jöttek újra el, de hozzájuk újak is csatlakoztak, így végül összesen 17 gyerkőc vett részt a Hertel Szilvia vezette táborban július 6. és 10. között. Az egyhetes program keretében az abszolút vegyes korosztályú csapatot (ismét) sikerült szinte családias kötelékbe forrasztani: a legfiatalabb gyerek 3, a legidősebb pedig 14 éves volt. 

A tábor idén is a közkedvelt Jakabka-horgásztó partján, a Naszály lábánál, festői környezetben került megrendezésre. Nevéhez ("Jurtanoda") méltó módon a gyerekek bázisát a tábor autentikus jurtája biztosította. A hatalmas, árnyas tóparti területen emellett játszótér, állatfarm, lovarda, kézműves központ, és még egy levendulás is található. De a Robot-X tábor nemcsak a kiváló helyszín okán vált hamar népszerűvé, hanem a számtalan kreatív programnak köszönhetően is: az öt napban egymást érték a kézműves és hagyományőrző foglalkozások - agyagozás, batikolás, fonás, festés, kemencés sütés, ének és tánc, valamint ügyességi és sportprogramok, állatgondozás, lovaskocsizás és íjászkodás is. 
 

 
Robot-X gyerektábor 2020Robot-X gyerektábor 2020
A tábor részeként kreatív üzemlátogatást szerveztünk a Robot-X sződi telephelyén
 

A táborozók a Robot-X sződi telephelyére is ellátogattak egy délelőtt erejéig. A gyerekek szülei a cég különböző részlegein egy igazi X-es meglepetésprogramot segítettek összeállítani a csapatnak azzal a céllal, hogy kreatív módon megmutassák a legkisebbeknek is, "hol és mit is dolgozik Anya vagy Apa". A projektben a gyerekeknek egy igazi munkadarabot, egy klasszikus kis pörgettyűt kellett összeállítaniuk tervrajz alapján, fém és műanyag alkatrészekből. Tervező részlegünkről indulva, szabályos eljárásrend szerint, elsőként a tervrajzot, majd a gyártáson 3D nyomtatással helyben készült alkatrészeket, végül pedig a raktárban az egyéb alapanyagokat vették fel "kis kollégáink". Az összes alkatrész beszerzése után önállóan, saját kezűleg szerelhették össze a kis pörgettyűket, amikkel később pörgetőversenyen is részt vehettek. 
 
A tábor nem jöhetett volna létre a sződi Jurtanoda és Hertel Szilvia profi csapata nélkül, akiknek ezúton is köszönettel tartozunk! Reméljük, jövőre is találkozunk! 
 

 
Robot-X gyerektábor 2020Robot-X gyerektábor 2020
Vidám arcok a Robot-X gyerektáborból
 

---