Sikerrel zárult a Robotos palettázás szakmai nap

Tizenöt előadó, tucatnyi nemzetközi és hazai esettanulmány, valós projekt bemutatása megrendelői és tervezői oldalról is, robotok, megfogók, pályák, jogi megfelelések, ciklusidő-faragás, érzékelők és még egy kis autonóm gyártás is - egyetlen napba sűrítettük a robotos palettázás legfontosabb aspektusait 2019. június 4-én.
 

Robotos palettázás szakmai nap teltházzalRobotos palettázás szakmai nap teltházzal
Teltház előtt indult az Automatizálási Napok nyitó rendezvénye

Izgalmas beszélgetéseken vagyunk túl, és egyben rengeteg kérdést, feladatot kaptunk. A rendezvény iránti nagy érdeklődés és vendégeink aktív részvétele számunkra azt is igazolja, hogy a leggyakoribb robotos alkalmazásokra fókuszált tudásmegosztással egy Magyarországon jelenleg nagyon is valós szakmai igényre aduk választ. Köszönjük a KUKA Hungária szakmai támogatását, meghívott és saját előadóink tartalmas és izgalmas előadásait, vendégeinknek pedig a kitartó, mindvégig aktív érdeklődést! Mindezekre szükség volt, hogy a "palettázó nap" végül egy nagyon sikeres, mindenki számára hasznos rendezvény lehessen!
 
 
A rendezvény demo robotkarjait a KUKA Hungária biztosította számunkraA rendezvény demo robotkarjait a KUKA Hungária biztosította számunkra
Pakoló alkalmazás KUKA KR6-os robotkarral és mágneses megfogóval 

A nap előadói közt köszönthettük többek közt Perity Gábort, a KUKA Hungária Country Managerét, illetve Berencsi Bencét, a SAASCO ügyvezetőjét, aki egy nagyon fontos témáról, a jogi megfelelésről és biztonságtechnikáról tartott hasznos előadást. Megvalósult palettázós projekt kapcsán, megrendelői szempontból nyújtott hiteles és őszinte betekintést egy robotcella megalkotási folyamatába Horváth Gábor, a Partner in Pet Food Hungária műszaki menedzsere, és ugyanezt a projektet tervezői oldalról is bemutattuk a közönségnek.
 

Berencsi Bence, a SAASCO ügyvezetőjeBerencsi Bence, a SAASCO ügyvezetője
Berencsi Bence, SAASCO
 

A Robot-X tervezőmérnökei jóvoltából szó esett a robotos palettázási projektek "alkatrészeiről", valamint a szimuláció - akár ciklusidőt is befolyásoló - szerepéről. Áttekintettük, hogyan érzékelnek a robotok, s hogy az érzékelők által gyűjtött adatok miképpen használhatók fel az autonóm gyártás felé vezető úton. 

A vállalatok technológiai és K+F projektjeinek pályázati támogatási lehetőségeiről Takács Áron, az Equinox Consulting szakembere tartott abszolút időszerű összefoglalót.
 

KUKA iiwa munkábanKUKA iiwa munkában
Munkában egy KUKA iiwa vákuumos megfogóval 

A Robot-X Automatizálási Napok következő rendezvényét a tervek szerint Robotos gépkiszolgálás témában tartjuk 2019 őszén.