Stäubli SCARA-val készült legutóbbi válogató cellánk

Egyik külföldi ügyfelünk számára Stäubli TS2 100 típusú SCARA robottal készítettünk és telepítettünk nagy műveleti sebességű és pontosságú válogató cellát a közelmúltban.

A cellát - a művelet sebességét és a nagy pontosságot - szem előtt tartva egy négytengelyes Stäubli TS2 100 típusú SCARA robottal készítettük el. A robot 3 féle terméket (A, B, C) és az esetleges selejtet kezeli, melyeket megfelelő algoritmus alapján típusonként külön tálcára gyűjtünk ki. Minden tálcán csak egyetlen típus lehet, és csak az a tálca mehet tovább a cellából, amelyik teljesen feltöltésre került. A válogató cella egy komplex berendezés részeként az ASRS automata daruhoz kapcsolódik, ami hozza, majd viszi a kevert, illetve a válogatott palettákat.
 
 

--- 
Staubli SCARA-val készült válogatócellaStaubli SCARA-val készült válogatócella
Stäubli TS2 100 típusú SCARA robot válogató cellában
 

---
A cella érdekessége, hogy a robot minden adatot egy központi rendszeren keresztül kap meg, és ez alapján válogatja ki a darabokat. 

A cella másik érdekessége az, hogy ma már egy tengerrel „odébb” végzi hasznos munkáját, és rendeltetési helyére szinte teljesen összeszerelt állapotban utazott el, ami meglehetősen ritka esemény. A cellákat ugyanis legtöbbször darabjaira bontva juttatjuk el a célhelyre, és a megbízó telephelyén újra összeépítjük, majd ismételten beállítjuk azokat.  
 
---
Válogatócella SCARA-val

---