Universal Robots kollaboratív robotok

Az Universal Robots kollaboratív robotkarokat gyakorlatilag bármilyen iparágban és bármilyen eljárásban lehet alkalmazni, és bármely dolgozó használhatja őket. Az Universal Robots célja: hozzáférhetővé tenni az együttműködő robottechnológiát minden vállalkozásnak, függetlenül annak méretétől.

Akár precizitás, sebesség, optimalizálás vagy ergonómia miatt keres robotizált megoldást, az Universal kínálatában valószínűleg megtalálja, amit keres – valószínűleg meglepően jó áron. Az Universal robotkarok átlagos megtérülési ideje csupán 195 nap, ami a piac legkedveltebb és a legtöbb vállalkozás számára elérhető termékévé teszi őket. Azonban messze nemcsak ez az egy oka van, hogy a Universal Robots a világelső az együttműködő robotok között: a TÜV által tanúsított robotokkal a legbiztosabb kezekben tudhatja magát. A beépített érzékelőiknek köszönhetően az UR robotok közvetlenül a dolgozók mellett tudnak együttműködő üzemmódban működni: a szenzorok automatikusan leállítják a robotot, ha az útvonalán valamilyen akadály található. A robot programozható, hogy csökkentett üzemmódban működjön, amikor valaki belép a munkavégzési zónájába.
 
Az együttműködés kifejezést azonban az Universal nemcsak a biztonság tekintetében érti: a biztonság alapvető, azonban az együttműködés legalább ennyire feltételezi a felhasználóbarátságot, egyszerű újraalkalmazhatóságot és hozzáférhetőséget. A jövő az együttműködésé — az Universal robotok pedig biztosítják ezt Önnek.
Universal Robots - az Ön leghatékonyabb új alkalmazottjaMi az Ön haszna az Universal robotokból?


EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

 
Még a szakképzetlen operátorok is meg fognak lepődni, amikor először helyezik üzembe az UR robotkart. A robot kicsomagolása, felállítása és programozása az első egyszerű feladat, amihez jellemzően egy óra sem szükséges. Vásárlók tapasztalata alapján a teljes telepítés végrehajtható csupán fél nap alatt.
 

EGYSZERŰ PROGRAMOZHATÓSÁG

 
A szabadalmaztatott, intuitív 3D vizualizációnak köszönhetően a programozási tapasztalattal nem rendelkező operátorok is gyorsan programozni tudják az UR robotkarokat. Csupán annyit kell tenniük, hogy a robotkart a kívánt útvonalon mozgatják, és megérintik a nyíl gombokat az egyszerűen használható érintőképernyős táblagépen.
 

RUGALMAS ALKALMAZHATÓSÁG

 
A gyártósoroknak manapság gyakran rugalmasnak és könnyen mozgathatónak kell lenniük, hogy megfeleljenek a változó igényeknek és versenyképesek maradjanak. A Universal Robots ebben nem jelent akadályt. Éppen ellenkezőleg, a kis súlyú UR robotok könnyen mozgathatók és alkalmazhatók újra új folyamatokban, ami gyakorlatilag bármilyen manuális feladat automatizálását lehetővé teszi, akár kis tételek vagy gyors váltások esetén is.
 

LEGGYORSABB MEGTÉRÜLÉS AZ IPARÁGBAN

 
Az együttműködő UR robotkarok átlagos megtérülési ideje 195 nap. Ez az iparágon belül a leggyorsabb —nagyrészt egyszerűen azért, mert az UR robotkarok esetén nincs semmilyen külön költség, ami hagyományosan az automatizáláshoz kapcsolódik, például a külső programozók és védett munkaterületek.
 

EGYÜTTMŰKÖDŐ ÉS BIZTONSÁGOS

 
A Universal Robots az együttműködő robotika előfutára, amióta csak létezik ez a kifejezés, így biztos lehet benne, hogy a legjobb kezekben van, amikor a mi robotjainkat választja. A világon működő UR robotkarok több mint 80%-a közvetlenül emberek mellett dolgozik — ahol nincsenek biztonsági védőelemek, amelyek megóvnák őket. A robotok pedig boldogan végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a humán operátorok ismétlődőnek és unalmasnak tartanak.
 


 

MIÉRT TÖKÉLETES VÁLASZTÁS AZ UNIVERSAL KOLLABORATÍV ROBOTJA?

Kezelőbarát felhasználói programozási felületek
Gyors átállások megvalósítása
Redundáns szoftveres biztonsági rendszer
PLUG & PLAY kezelhetőség
Széles termékpaletta
Költséghatékony automatizálás

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK
 

Élelmiszeripar és mezőgazdaság
Bútoripar
Elektronikai ipar 
Fémipar és megmunkálás
Autóipar
Műanyag- és polimeripar
Gyógyszergyártás és vegyipar
Laboratóriumok, kutatás
 
---
MEGGYŐZŐ ELŐNYÖK

---

UR robotkarok: UR3, UR5, UR10


UR3

Hatósugár

500 mm

Terhelhetőség

3 kg

Alapterület (Ø)

128 mm

Súly

11 kg


Az UR3 együttműködő robot egy kis méretű együttműködő asztali robot, mely tökéletesen alkalmazható könnyebb összeszerelési feladatokra és automatizált munkapadi műveletekhez. A kompakt asztali kobot mindössze 11 kg-ot nyom, de 3 kg-os terhelhetőséggel, minden csuklós csatlakozásán 360 fokos forgástartománnyal, az utolsó csatlakozásnál pedig végtelen forgástartománnyal rendelkezik. Mindezeknek az egyedi funkcióknak köszönhetően az UR3 cobot a legrugalmasabb könnyűsúlyú együttműködő asztali robot a piacon, mely az emberi munkaerő közvetlen közelében dolgozhat. Az UR3 együttműködő robot optimális segítség az összeszerelési, polírozási, ragasztási és csavarozási feladatokhoz, melyek megkövetelik az egyenletes termékminőséget. Az együttműködő asztali robot ezenkívül asztalra szerelve, különálló munkaállomáson is alkalmazható optimalizált gyártási folyamatok során áthelyezési és összeszerelési feladatokra. Kompakt kialakításának és egyszerű programozhatóságának köszönhetően könnyedén állítható át más feladatokra és igazítható az egyedi gyártási igényekhez, ami csökkenti a fenntartási költségeket és gyors megtérülést eredményez. Az UR3 robot alkalmazási területe az orvosi eszközöktől az áramkörök és elektromos alkatrészek gyártásáig terjed.
 

UR5

Hatósugár

850 mm

Terhelhetőség

5 kg

Alapterület (Ø)

149 mm

Súly

8,4 kg


A könnyűsúlyú, rugalmas és együttműködő UR5 ipari robotkar segítségével legfeljebb 5 kg-os terhelésig automatizálhatja a repetitív és veszélyes feladatokat. Az UR5 flexibilis robot ideális megoldás kis súlyú együttműködésen alapuló feladatokhoz, mint például az áthelyezés és tesztelés.
850 mm-es mozgástartományának köszönhetően az UR5 együttműködő robot mindent elérhető közelségbe helyez, így a dolgozók ideje felszabadul, amivel többletértéket nyújthatnak a gyártás többi szakaszában. A Universal Robots által kínált UR5 robot könnyedén programozható, gyorsan üzembe helyezhető, együttműködő és biztonságos, valamint a többi együttműködő robotunkhoz hasonlóan az iparág egyik leggyorsabb megtérülési idejét kínálja.
 

UR10

Hatósugár

1300 mm

Terhelhetőség

10 kg

Alapterület (Ø)

190 mm

Súly

28,9 kg


A Universal Robots UR10 együttműködő ipari robot az Universal család legnagyobb ipari robotkarja, melyet olyan nagyobb feladatokra terveztek, ahol a precizitás és megbízhatóság továbbra is kiemelt fontossággal bír. Az UR10 ipari robotkar segítségével legfeljebb 10 kg-ig automatizálhat folyamatokat és feladatokat. A nagyobb súlyok emelésével járó együttműködésen alapuló feladatok, mint például a raklapozás, összeszerelés, valamint áthelyezési feladatok, könnyedén elvégezhetők az UR10 ipari robot segítségével. Mintegy 1300 mm-es hatósugarának köszönhetően az UR10 ipari robot akár nagyobb területen is hatékonyan tud feladatokat végrehajtani. Ezzel időt takaríthat meg olyan gyártósorokon, ahol a távolság fontos tényező lehet. Az UR10 együttműködő ipari robot egyszerűen programozható, gyorsan üzembe helyezhető, és a többi együttműködő robotunkhoz hasonlóan az iparág egyik leggyorsabb megtérülési idejét kínálja.
 

 
---
ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

---

Automatizáljon gyakorlatilag bármit!

 
Amikor azt állítjuk, hogy az UR robotkarokkal gyakorlatilag bármit automatizálni lehet, szó szerint értjük: az összeszereléstől a festésig, a csavarbehajtástól a címkézésig, a csomagolástól a polírozásig, a fröccsöntéstől a hegesztésig, és még sok más feldolgozási munkálatot, amire csak gondolni tud. Az UR-család rugalmasságának köszönhetően a robotkarok használata kis tételű és vegyes termék összeszerelés esetén is gazdaságos megoldás lehet.
 
 

Tevékenység

CSOMAGOLÁS ÉS RAKLAPOZÁS

Gondoskodjon róla, hogy a szállítmányai mindig pontosan legyenek számolva és a legszigorúbb normák szerint legyenek csomagolva, hagyja, hogy az UR robotkar végezze el a munkát Önnek.

CSAVARBEHAJTÁS

Engedje az UR robotkarnak, hogy azonos mozdulatokat ismételjen sorozatosan azonos precizitással és sebességgel, hogy javuljon a termékei minősége és egyöntetűsége.

FRÖCCSÖNTÉS

Az UR robotkar a műanyag- és polimeripar összes területén alkalmazható, és mindig megbízható pontossággal és következetességgel nyomja be a préseket.

POLÍROZÁS

Az UR robotkar ívelt és egyenetlen felületeket is képes csiszolni és polírozni, és az állítható erőnek köszönhetően az eredmény konzisztens lesz.

LABORATÓRIUMI ELEMZÉS

Szabadítsa fel a dolgozókat az ismétlődő munkálatok alól UR robotkarral, és növelje az elemzési és tesztelési folyamtok objektivitását.

RAGASZTÁS, ADAGOLÁS ÉS HEGESZTÉS

Az UR robotkar hatékonyabbá teszi a ragasztási, adagolási és hegesztési folyamatokat, pl. állandóan és pontosan azonos anyagmennyiséget adagol és injektál, vagy mindig a legnagyobb pontossággal készíti a hegesztéseket.

GÉPKISZOLGÁLÁS

Az UR robotkar a legtöbb gépi közelítési alkalmazás autonóm végrehajtására használható, és gyorsan alkalmazkodik az új termékekhez a gyártósoron.

ÁTHELYEZÉS

Az UR robotkar a legtöbb áthelyezési feladatot képes autonóm módon végrehajtani, ezáltal csökkenteni a ciklusidőket és az anyagveszteséget.

ÖSSZESZERELÉS

Az UR robotkar könnyedén kezeli az összeszerelési feladatokat műanyag, fa, fém és számos más alapanyag esetén, miközben javítja a folyamat sebességét és minőségét.

MINŐSÉGVIZSGÁLAT

A vizsgáló kamerával felszerelt UR robotkar azonosítja és kiszűri a rossz vagy hibás alkatrészeket, mielőtt még becsomagolnák vagy elszállítanák azokat, így segít kimagasló termékminőséget fenntartani.

 
 
 
 

Egyszerű robotprogramozás

 
Amikor a Universal Robots termékét választja, az intuitív programozás része a csomagnak. Az egyik leginkább kézzelfogható előny, hogy saját maga egyszerűen újraprogramozhatja az UR robotkarokat, valamint ott és akkor tudja felhasználni az automatizálás képességét, ahol és amikor legalkalmasabb Önnek.

Az UR robotokat úgy tervezték, hogy az emberi kar számos mozdulatát tudják másolni, és a robotkar programozásához és újraprogramozásához nincs is szükség másra, mint egy emberi karra. Nem is lehetne ennél egyszerűbb – és talán ami a legfontosabb, hogy nincs szükség külső programozókra minden alkalommal, amikor más feladatot szeretne adni a robotkarnak. Az intuitív szoftver még a legkevesebb szakértelemmel rendelkező felhasználónak is lehetővé teszi, hogy gyorsan beállítsa a kar útvonalát egyszerűen a robot mozgatásával. Ha visszatérő feladatok vannak, akkor pedig tárolni lehet a programokat az UR robotkarban, és ismét felhasználni.

Mindemellett a gyártó Universal Robots Academy néven új online képzési programot működtet. A tapasztalatok, szimulációk és interaktív robot animációk aktív felhasználása révén gyorsan megszerezheti az UR robot programozásához és üzemeltetéséhez szükséges készségeket, és nem lesz szüksége további segítségre. Lépjen be a Universal Robots Academybe amikor és ahol csak szeretne – a hét minden napján 24 órában elérhető, és teljesen ingyenes.
universal-robots.com/academy