Akár 70% állami támogatás automatizált termelési rendszerek fejlesztésére és képzésre is

Az új eszközök és gépek beszerzése mellett automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási fejlesztést, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártási megoldások beszerzését is támogatja 70%-ban, összesen akár 153,5 millió Ft értékben. A pályázat - most szinte kivételes módon - Budapesten és Pest megyében is elérhető, de csak a leggyorsabbaknak van esélye - a nagy érdeklődésre tekintettel a pályázati keret várhatóan már a beadás első napján (május 29.) ki fog merülni. A Robot-X és a Manhattan Akadémia most teljes körű segítséget kínál az érdeklődő cégek számára mind a pályázat műszaki tartalmával, mind pedig annak formai követelményeivel, megírásával kapcsolatosan. 

A május 14-én - részben a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására - megjelent pályázat kkv-kat támogat termelékenységük növelésében és technológiai megújulásukban. A pályázat a nem közép-magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások számára „GINOP-1.2.8-20” néven, a közép-magyarországi (ideértve Budapestet és Pest megyét is) telephelyű cégek számára pedig „VEKOP-1.2.6-20” néven érhető el.

A pályázat alapvetően visszatérítendő támogatást biztosít, de néhány feltétel teljesítésével, mint pl. a 90% feletti foglalkoztatotti megtartás, eredménynövelés, részben vagy egészben is vissza nem térítendővé fordítható. A két pályázat együttes keretösszege meghaladja az 50 milliárd forintot. 

A pályázat során többféle tevékenységre is igényelhető támogatás, pl.: 
- új eszközök, gépek beszerzése, 
- új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák fejlesztése, 
- intelligens gyártás megoldások bevezetése.

Önállóan nem támogatható, de technológiafejlesztéshez kapcsolódóan a pályázati forrás fordítható oktatási és tanácsadási tevékenységre is, amelyek közül utóbbit csak minősített tanácsadó intézmények végezhetik. Ezek közé tartozik partnerünk, a Manhattan Akadémia Kft. is, akiken keresztül most a Robot-X KUKA, Fanuc és UR robotprogramozói oktatásai is elérhetővé válhatnak a pályázat keretében.

Amennyiben a fentiekben felsorolt, önállóan támogatható tevékenységek mellett az Ön cége tanácsadásra és képzésre is támogatást szeretne igényelni, partnerünkkel, a Manhattan Akadémiával közösen vállaljuk, hogy a komplett pályázati anyagot elkészítjük az Ön cége számára. Érdemes a lehetőséggel most élni, mivel az később ilyen kondíciókkal nem lesz elérhető. 

FONTOS! A pályázat beadása május 29-től lehetséges, és a nagy érdeklődésre tekintettel aznap javasolt is!   

A két pályázati kiírás teljes formában innen letölthető: GINOP 1.2.8-20, VEKOP-1.2.6-20

Amennyiben élni kíván a lehetőséggel, részletes tájékoztatásért és segítségért forduljon bizalommal mielőbb kollégánkhoz, Turáncsics Gáborhoz telefonon a +36 70 621 8079-es számon, vagy e-mailben a turancsics.gabor@robot-x.hu címen!
 
 

---